Updated: December 22, 2016

Onderhoudsplanning en back-up plan – Een kwestie van goed voorbereiden

Een efficiënt productieproces is van essentieel belang om winstgevend te kunnen produceren én om uw klanten tevreden te houden.

Om uw productieproces draaiende te houden en uitval van apparatuur te voorkomen moet er preventief onderhoud uitgevoerd worden en moet een back-up plan klaarliggen. Want zelfs apparatuur van de beste kwaliteit kan uitvallen als deze niet correct onderhouden worden.

Zo kregen we eerder de vraag van een Europese producent van contactlenzen om een noodplan als onderdeel van hun onderhoudscontract op te stellen – een extra voorzorgsmaatregel om ervoor te zorgen dat de productie niet stilvalt met als gevolg omzetverlies en beschadigde klantrelaties. Om te garanderen dat het noodplan ook daadwerkelijk uitgevoerd kon worden is de bestaande productielijn voorbereid op het aansluiten van de tijdelijke machines. Op deze manier was een snelle inbedrijfstelling bij noodzaak geborgd, zonder dat de productie hiervan hinder zou ondervinden.

Het back-up plan werd onlangs op de proef gesteld toen een koelmachine geen koudemiddel meer had. Een van onze monteurs ging langs op locatie en is erin geslaagd de koelmachine te resetten terwijl een van onze huurunits de werking tijdens deze reparatiewerkzaamheden heeft overgenomen. En allemaal zonder onderbreking van het productieproces.

Het behouden van een efficiënt productieproces bij onze klanten is een van onze topprioriteiten. Dit betekent dat wij hun temperatuurbeheersing borgen en zorgen dat geïnstalleerde koelinstallaties te allen tijde naar behoren werken.

Meer informatie over de mogelijkheden voor uw onderhouds- of back-up plan? Neem dan contact met ons op via + 31 (0)88 – 258 2580.

 

Related Articles